Varza la butoi

de ianculubita in Muraturi, 18 Oct 2013 | 22037 vizualizari

 

Am pus si varza,gata acum asteptam iarna dragutza!!!
Cred ca fiecare aveti reteta voastra dar nu strica sa vedeti cum o pun eu!

 

INGREDIENTE

  • pentru un butoi de 120 l
  • 60 kg varza
  • 1 sfecla rosie(optional)
  • 500 g hrean
  • frunze de stejar sau de visin
  • sare
  • boabe de porumb
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza la butoi:

Varza curatata de frunzele care nu sunt sanatoase,taiata in jumatati daca este mare,sau lasata intreaga,o punem in butoi cu frunze de stejar,felii de hrean,felii de sfecla rosie;am observat ca marea majoritate nu pun sfecla,dar noua ne place culoarea;pentru cine nu pune sfecla rosie,puneti 2-3cani de boabe de porumb;dupa ce s-a umplut butoiul,adaugam apa si sare;la 10l de apa 1cana cu sare(250g )grunjoasa.apa sa fie calduta cat se topeste sarea;acoperim butoiul cu capac iar daca nu merge capacul,punem deasupra un sac din plastic si legam la gura.

Din ziua cand am pus varza in butoi pana cand cand incepe sa se inmoaie,vanturam zilnic,dupa aceea mai rar.

Eu dupa 1saptamana pun si aspirine.ca si la muraturi,nu da voie verzei sa se acreasca si in felul asta cand o gatim nu mai trebuie tinuta in apa

Butoiul meu asa arata saptamana trecuta cand am pus varza;acum,fiind vanturata zilnic si apa calduta,am reusit sa-i pun capacul

TIPS-URI

1

sa nu se confunde aspirina cu conservantul,sunt doua produse diferite iar conservant nici eu nu folosesc

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza la butoi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

ianculubita 1

18.10.2013, 17:27

da,Anca si pentru vecinii care nu pun varza

Rocsi 1

18.10.2013, 19:14

Bravo harnicuto. Si mama a pus varza acum o saptamana. De acum asteptam sa se mureze

ianculubita 1

18.10.2013, 19:54

si cand om face la iarna niste sarmalute,mmmm!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de foi de varza murate pentru sarmale